Algemene voorwaarden

Dit zijn de algemene voorwaarden van Less Toxic Please.  

Onze website bevat een webshop waar (online) diensten en digitale producten op afstand kunnen worden gekocht of afgenomen. 

Deze algemene voorwaarden kunnen worden opgeslagen en / of afgedrukt en zijn op elke pagina van de webshop toegankelijk. 

  

Even voorstellen 

Indien je vragen hebt met betrekking tot deze algemene voorwaarden of onze privacy- en cookieverklaring, kan je op de volgende manieren contact met ons opnemen: 

Via e-mail: info@lesstoxicplease.com 

KvK-nummer: 90938275 BTW-nummer Nederland: NL865502560B01 

  

Definities 

In deze algemene voorwaarden worden een aantal begrippen gebruikt. Wij leggen je hier uit wat deze begrippen precies betekenen: 

  

  1. Consument: iedere natuurlijke persoon die handelt voor doeleinden die buiten zijn bedrijfs- of beroepsactiviteit vallen; 
  2. Herroepingsrecht: jouw mogelijkheid om binnen de wettelijke bedenktijd af te zien van de overeenkomst op afstand;  
  3. Jij, je, jou(w): iedere persoon die onze website gebruikt, een bestelling plaatst en / of waarmee wij een overeenkomst sluiten of waaraan wij een aanbod doen;  
  4. Partijen: jij en Less Toxic Please; 
  5. Professionele opdrachtgever: de zakelijke opdrachtgever die geen consument is; 
  6. Less Toxic Please, wij, we, ons: gebruiker van deze algemene voorwaarden; 
  7. Schriftelijk: zowel communicatie via (aangetekende) post als digitale communicatie, zoals e-mail of app. 

  

Toepasselijkheid van de voorwaarden 

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, bestelling, aankoop, levering en overeenkomst van, bij of met ons en op alle overige werkzaamheden verricht of te verrichten door of namens ons.     

Wijzigen van de voorwaarden  

Wij kunnen deze algemene voorwaarden eenzijdig wijzigen. Voor consumenten geldt dat een ingrijpende wijziging van deze algemene voorwaarden betekent dat de consument de overeenkomst mag ontbinden.   

Ons aanbod 

Indien ons aanbod een beperkte geldigheidsduur heeft of er aanvullende voorwaarden aan dit aanbod verbonden zijn, wordt dit natuurlijk nadrukkelijk in het aanbod zo vermeld. 

Wij kunnen helaas niet beloven dat de producten en online diensten die in onze webshop worden aangeboden ook echt te allen tijde verkrijgbaar zijn. Wij hebben altijd het recht om een product of online dienst terug te trekken. 

Wij hebben onze best gedaan om de producten en online diensten die wij aanbieden, zo nauwkeurig mogelijk te omschrijven. Toch kan het natuurlijk een keertje voorkomen dat bepaalde informatie op deze website niet helemaal juist en / of volledig is. Als het een “kennelijke vergissing of kennelijke fout” betreft, kunnen wij hier niet aan worden gehouden.    

Totstandkoming overeenkomst  

Een overeenkomst komt tot stand op het moment dat jij het aanbod van Less Toxic Please aanvaardt en voldoet aan de daarbij door ons gestelde voorwaarden. Oftewel: 

  1. Wanneer jij digitaal akkoord gaat met ons aanbod, door op onze website jouw keuze aan te geven en de bestelling af te ronden en je een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen; 
  2. Jij je op een andere manier inschrijft voor een (online) cursus en / of digitale dienst en je een bevestigingsmail van ons hebt ontvangen; 
  3. Wij uit jouw gedrag mogen afleiden dat jij akkoord bent gegaan met ons aanbod.  

 

Privacy 

 Wanneer je gebruik maakt van deze website, kunnen wij persoonsgegevens verwerken. In onze privacy- en cookieverklaring kun je hier van alles over lezen. Neem gerust contact met ons op wanneer je hier vragen over hebt.   

Herroepingsrecht voor consumenten 

Soms ben je als consument gewoon niet helemaal blij met datgene wat je online hebt aangeschaft. Op het moment dat je via onze webshop een bestelling plaatst en een consument bent, kan je in een aantal gevallen de overeenkomst herroepen. In principe heb je het recht om een bestelling via onze webshop zonder opgave van redenen te ontbinden tot een termijn van 14 dagen is verstreken na de dag waarop de overeenkomst wordt gesloten, en bij een consumentenkoop de dag nadat de consument, of een vooraf door de consument aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het product heeft ontvangen, of: 

  1. als de consument in eenzelfde bestelling meerdere producten heeft besteld: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het laatste product heeft ontvangen; 
  2. als de levering van een product bestaat uit verschillende zendingen of onderdelen: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, de laatste zending of het laatste onderdeel heeft ontvangen; 
  3. bij overeenkomsten voor regelmatige levering van producten gedurende een bepaalde periode: de dag waarop de consument, of een door hem aangewezen derde, het eerste product heeft ontvangen. 

Er zijn een aantal uitzonderingen op het herroepingsrecht. Je hebt géén herroepingsrecht in de volgende gevallen: 

  1. Wanneer de overeenkomst volledig door ons wordt nagekomen binnen de termijn van 14 dagen en jij uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven om af te zien van je herroepingsrecht; 
  2. Wanneer het een overeenkomst betreft voor vrijetijdsbesteding en er in de overeenkomst een bepaald tijdstip of een bepaalde periode van nakoming is voorzien; 
  3. Wanneer de overeenkomst de levering van digitale inhoud die niet op een materiele drager is geleverd inhoudt en jij uitdrukkelijk toestemming hebt gegeven om af te zien van je herroepingsrecht. 

Mag je de overeenkomst herroepen? Dan kan je dit doen door gebruik te maken van dit modelformulier voor ontbinding. Je kan het ons ook op een andere manier laten weten. Stuur bijvoorbeeld een e-mail waarin je aangeeft de overeenkomst te willen herroepen. Natuurlijk horen we graag van je waarom je de overeenkomst wilt herroepen, maar je kan ook gewoon als reden aangeven “Daarom”.  

Het herroepingsrecht geldt enkel voor consumenten en dus niet voor de zakelijke opdrachtgever.  

  

Uitvoering van de overeenkomst  

Professionele opdrachtgevers kunnen de overeenkomst niet annuleren. Voor consumenten geldt in het geval van een overeenkomst van opdracht, het bepaalde in de wet over het opzeggen van de overeenkomst (artikel 7:400 BW e.v.), tenzij in deze algemene voorwaarden iets anders is bepaald.  

Wij kunnen besluiten om een digitale cursus te beëindigen en de cursus offline te halen, zonder hiervoor schadeplichtig te zijn. Daarover zullen wij je uiterlijk 30 dagen van tevoren informeren, zodat je de mogelijkheid hebt om alle cursus content te downloaden.  

Wij mogen derden inschakelen bij de uitvoering van de overeenkomst. Artikelen 7:404 en 7:407 lid 2 BW zijn niet van toepassing op de opdracht. Artikel 6:76 BW is uitdrukkelijk uitgesloten voor de zakelijke opdrachtgever.  

Less Toxic Please neemt bij de uitvoering van de overeenkomst een inspanningsverplichting op zich. Zo doen wij onze best om producten aan te bevelen die wij less toxic vinden, maar kunnen wij niet garanderen dat deze vrij zijn van schadelijke stoffen, noch dat ze geschikt zijn voor elke individuele situatie. Onze beoordelingen en aanbevelingen zijn gebaseerd op de informatie die op het moment van beoordeling beschikbaar is. Fabrikanten kunnen formules wijzigen zonder kennisgeving, en wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele veranderingen die na onze beoordeling plaatsvinden. 

Onze diensten en producten zijn geen vervanging voor medisch advies, diagnose of behandeling door een gekwalificeerde arts of specialist. Jij blijft altijd zelf verantwoordelijk bent voor het raadplegen van een arts of specialist bij gezondheidsvragen, allergieën, aandoeningen of andere medische kwesties. 

Wij maken gebruik van software van derden, zoals de provider van onze online leeromgeving voor digitale cursussen. Wij kunnen niet garanderen dat de software altijd toegankelijk is. 

Wij kunnen product-aanbevelingen doen. Hoewel wij onze best doen om zo zorgvuldig mogelijk producten uit te zoeken, kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld wanneer het product niet voldoet aan jouw wensen en verwachtingen. Koop je een product, dan ga je een overeenkomst aan met de verkoper van het product (en dus niet Less Toxic Please). Met een klacht over een product kun je dus niet bij ons terecht.  

Digitale cursussen 

Wij vinden het belangrijk dat jij een cursus lekker op je eigen tempo kan volgen. Daarom krijg je van ons 12 maanden, te rekenen vanaf het moment van betaling, toegang tot de cursus.  

Een cursus is persoonsgebonden. Dit betekent dat jij de inhoud van de cursus niet met anderen mag delen door - bijvoorbeeld - jouw inlogcodes / link aan hen te verstrekken. Indien wij vermoeden dat jij de inhoud van het programma deelt of hebt gedeeld met derden, kunnen wij besluiten om jou de (verdere) toegang te blokkeren.  

Wij hebben het recht de inhoud van een cursus te allen tijde te wijzigen en / of aan te vullen. Een wijziging of aanvulling geeft jou geen recht op restitutie of schadevergoeding, tenzij het een heel ingrijpende wijziging betreft. Wij kunnen er ook voor kiezen om de online cursus, tijdelijk, buiten gebruik te stellen indien dit redelijkerwijs noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor het plegen van onderhoud. 

Onderdeel van de cursus is dat jij toegang krijgt tot een online community. Wij vinden het belangrijk dat de community een safe space is waar iedereen elkaar met respect behandelt. Jij garandeert daarom dat jij jouw toegang tot de online community niet zal gebruiken om andere deelnemers of personen lastig te vallen of op andere wijze onheus te bejegenen. Ook mag je niet voor jouzelf reclame maken in de community. Je verplicht je te houden aan door ons gestelde community-regels. Bij overtreding kunnen wij besluiten jou de toegang tot de community te ontzeggen. Je hebt dan geen recht op een restitutie.  

De informatie in digitale cursussen is gebaseerd op openbare bronnen, persoonlijke ervaringen en algemeen toegankelijke kennis, en mag niet worden geïnterpreteerd als wetenschappelijk bewezen feiten of medisch onderbouwde richtlijnen.    

Digitale producten (e-books & swaplijsten) 

Een digitaal product wordt aan jou geleverd binnen 24 uur nadat jij de bestelling hebt geplaatst, door het versturen van een orderbevestiging (per e-mail), inclusief een download link. Het moment van verzending van de orderbevestiging, is dus ook het moment van levering. Na dit moment van levering heb jij nog vier weken de tijd om het digitaal product te downloaden, dan wel in te zien via een online leeromgeving. Zijn deze weken verstreken zonder dat jij het digitale product hebt gedownload / ingezien? Dan kunnen wij niet meer garanderen dat de download link nog werkt en / of het digitale product nog beschikbaar is. 

Wij kunnen een maximum stellen aan het aantal keren dat een digitaal product door jou kan worden gedownload of ingezien. 

Heb je een digitaal product aangeschaft? Dan is dit product alleen bedoeld voor jouw persoonlijke (niet-commerciële gebruik). Het is jou dan ook uitdrukkelijk niet toegestaan om de download link of login-gegevens met anderen te delen.      

Prijzen en betalingsvoorwaarden 

Gedurende de in het aanbod vermelde geldigheidsduur worden de prijzen van de aangeboden producten niet verhoogd, behoudens prijswijzigingen als gevolg van veranderingen in btw-tarieven.  

Op de webshop staat omschreven hoe en via welke betaalwijzen jij kan betalen.  

De prijzen die zijn vermeld op de webshop zijn “eindprijzen”. Dit betekent dat ze inclusief de wettelijke btw zijn en andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd. In het geval wij een specifiek aanbod uitbrengen aan een professionele opdrachtgever, zijn de genoemde prijzen exclusief de wettelijke btw. 

Indien je niet op tijd betaalt, zullen wij je eerst een herinnering sturen om je hierop te wijzen en krijg je een termijn van 14 dagen om alsnog te betalen. Indien deze termijn verstrijkt zonder dat je betaalt, hebben wij het recht om over het verschuldigde bedrag de wettelijke rente te vorderen en de gemaakte buitengerechtelijke incassokosten in rekening te brengen. Deze incassokosten bedragen voor consumenten maximaal: 15% over openstaande bedragen tot € 2.500,=; 10% over de daaropvolgende € 2.500,= en 5% over de volgende € 5.000,= met een minimum van € 40,=. Wij kunnen besluiten om af te wijken van deze bedragen en percentages, maar alleen indien dit in jouw voordeel is. 

Onze prijzen kunnen veranderen. Dergelijke veranderingen zullen echter nooit van invloed zijn op bestellingen waarvoor wij al aan jou een orderbevestiging hebben verzonden. Bij prijsverhogingen vanaf 3 maanden na de totstandkoming van de overeenkomst heeft de consument het recht de overeenkomst te ontbinden. 

  

Aansprakelijkheid 

Voor zover Less Toxic Please toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van de overeenkomst, in geval van een onrechtmatige daad, of anderszins, en de consument daardoor schade lijdt, zijn we enkel aansprakelijk voor directe schade. 

Mocht Less Toxic Please aansprakelijk zijn, dan is de maximale verschuldigde vergoeding het bedrag dat door de consument is betaald voor de dienst of het product waarop de schadeveroorzakende gebeurtenis ziet.  

Less Toxic Please sluit alle aansprakelijkheid voor directe of indirecte schade ten gevolge van het toerekenbaar tekortschieten in de nakoming van de overeenkomst, een onrechtmatige daad, of anderszins, uit bij de professionele opdrachtgever. 

De beperkingen van de aansprakelijkheid van Less Toxic Please vervallen indien er sprake is van opzet of bewuste roekeloosheid aan onze zijde. 

Iedere vordering en / of claim, verjaart jegens Less Toxic Please binnen 12 maanden nadat de overeenkomst tot een einde is gekomen. 

  

Overmacht 

Is er sprake van overmacht? Dan hoeven wij onze verplichtingen naar jou toe niet na te komen. Maar wat is overmacht nou precies? Overmacht wordt vaak ook wel ‘force majeure’ genoemd en is elke omstandigheid, voorzien of niet voorzien, waarop wij geen invloed kunnen uitoefenen en waardoor wij onze verplichtingen redelijkerwijs niet kunnen nakomen. Wij kunnen ervoor kiezen om een alternatief aan te bieden (zoals een online cursus of een voucher bijvoorbeeld), maar dat hoef jij niet te accepteren. 

  

Heb je een klacht? 

Heb je een klacht? Dat vinden wij ontzettend vervelend. Klachten over de uitvoering van de overeenkomst moeten binnen bekwame tijd nadat jij de gebreken hebt geconstateerd, volledig en duidelijk omschreven worden ingediend bij ons.  

Binnen 7 dagen ontvang jij een reactie op jouw klacht (gerekend vanaf de datum van ontvangst van de klacht). Indien het niet mogelijk is om een inhoudelijke of definitieve reactie te geven binnen deze termijn, zullen we in ieder geval de ontvangst van jouw klacht bevestigen en krijg je van ons een indicatie van de termijn waarbinnen wij verwachten jou een inhoudelijke of definitieve reactie te kunnen geven. 

Wanneer wij een klacht gegrond achten, zullen we zo spoedig mogelijk met een redelijke oplossing komen. 

 

Intellectueel eigendom 

Alle intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de software, data, documentatie, trainingsmaterialen, werkboeken, video's, opdrachten, digitale cursussen, teksten, digitale producten en diensten, en alle andere verstrekte materialen, berusten uitsluitend bij Less Toxic Please en/of onze licentiegevers. Wij verlenen je een beperkt, persoonlijk, niet-exclusief, niet-sublicentieerbaar en niet-overdraagbaar recht om deze content te gebruiken voor persoonlijke (studie-)doeleinden. Het is jou niet toegestaan deze software, gegevens, documentatie, trainingsmaterialen, werkboeken, video's, opdrachten, teksten, digitale cursussen, digitale producten en diensten en enig ander materiaal te verveelvoudigen en / of te kopiëren, zonder onze schriftelijke toestemming.   

Alle werken en materialen die op onze website, in onze digitale cursussen, producten en diensten worden aangeboden, zijn beschermd door het intellectueel eigendom. Dit omvat, maar is niet beperkt tot, auteursrechten, merkrechten en overige intellectuele eigendomsrechten. Deze rechten berusten bij ons of onze licentiegevers, en het is uitdrukkelijk niet toegestaan om zonder schriftelijke toestemming enige vorm van kopie, verspreiding of hergebruik toe te passen.  Dit betekent in ieder geval dat: 

  1. Geen enkel onderdeel van onze cursussen, producten of diensten mag worden gekopieerd, gereproduceerd, gedeeld of openbaar gemaakt, inclusief maar niet beperkt tot teksten, video’s, afbeeldingen, werkboeken, formats, modellen en cursusstructuren. 
  2. Het niet toegestaan is om de inhoud van onze cursussen aan te passen en onder een eigen naam aan te bieden of op een andere manier commercieel te exploiteren, binnen 12 maanden na aanschaf. 
  3. Je geen materialen of methoden uit onze cursussen of producten mag gebruiken om zelf een concurrerende dienst of product te creëren, direct of indirect, binnen 12 maanden na aanschaf. 
  4. Het verspreiden van inloggegevens, cursusmateriaal of andere beschermde content aan derden niet toegestaan is. Bij vermoeden hiervan behouden wij ons het recht voor om jouw toegang onmiddellijk te blokkeren. 

Je mag natuurlijk wel, ter inspiratie, iets delen over onze digitale producten, diensten en digitale cursussen op sociale media, bijvoorbeeld door middel van screenshots. Zorg er dan wel voor dat je ons tagged of op een andere manier onze naam noemt. Daar zijn wij natuurlijk alleen maar blij mee (spread the word!). 

Bij enige vorm van inbreuk op deze rechten behouden wij ons het recht voor om juridische stappen te ondernemen en een schadevergoeding te eisen. In geval van schending van dit artikel zal een direct opeisbare boete van €5.000,- worden opgelegd, zonder dat een ingebrekestelling vereist is, en daarbij €1.000,- per dag dat de inbreuk voortduurt, met een maximum van €50.000,-. Daarnaast kan de toegang tot de cursus of het digitale product of dienst onmiddellijk worden ingetrokken zonder recht op restitutie. 

 

Bevoegde rechter, toepasselijk recht 

Komen er we er samen niet uit? Dan is het goed om te weten dat alle geschillen die verband houden met de overeenkomst zullen worden voorgelegd aan de bevoegde Nederlandse rechter in het arrondissement waar Less Toxic Please gevestigd is. Binnen een (1) maand nadat wij ons schriftelijk op de bevoegdheid van deze rechtbank hebben beroepen, heeft de consument de mogelijkheid om te kiezen voor de volgens de wet bevoegde rechter, ter beslechting van het geschil.    

Op de overeenkomst is bij uitsluiting Nederlands recht van toepassing. 

 

Tot slot 

Als een bepaling uit deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijkt te zijn, blijft de rest van de algemene voorwaarden gewoon in stand.